Opas täydellisen mustan juhlamekon ostamiseen

Mekkokaupoilla monelle iskee todellinen valinnanvaikeus, sillä mekkoja tuntuu olevan rekeillä ja hyllyillä ihan joka lähtöön. Moni tuskaileekin juhlavaateostoksilla turhaan, sillä on olemassa yksi mekkomalli ja väri, joka sopii kaikille ja ihan jokaiseen tilanteeseen. Pikkumusta on kaikkia vartalomalleja imarteleva mekko, joka ei koskaan mene pois muodista. Jos ostoslistallasi on uusi mekko, kannattaa tämä juttu ottaa talteen.

  1. Valitse mekko vartalomallisi mukaan. Pitkähihainen kietaisumallinen musta mekko sopii kaikille vartaloille, sillä se peittää sopivasti iho, mutta vie huomion vyötäröön. Pitkät tai puolipitkät hihat, syvä pääntie ja vyötäröä korostava kietaisumalli imartelevat universaalisti kaikkia vartalomalleja. Kovin harteikas valitsee mekon, joka vie huomion pois hartiaseudulta.

  1. Kiinnitä huomiota materiaaleihin. Laadukkaista materiaaleista tehty mekko kestää käyttöä ja aikaa. Se näyttää päällä tyylikkäältä, vaikka olisikin leikkaukseltaan ja yksityiskohdiltaan yksinkertainen. Laadukkaista materiaaleista valmistetut juhlamekot ovat sijoittamisen arvoisia. Satiini näyttää kehosi pienimmätkin kurvit ja kuhmut. Joustava materiaali on imartelevampi vaihtoehto, jos alle pukee tukevat alusvaatteet. Silkki on aina kaunis, mutta kallis materiaali. Siihen kannattaa kuitenkin sijoittaa.

  1. Korosta mekolla kroppasi parhaita puolia. Jokaisella meistä on kropassa puolia, joita tykkäämme korostaa. Juhlamekko kannattaakin valita siten, että se imartelee kroppasi parhaita puolia tyylikkäästi.

  1. Lisää persoonallisuutta. Pidä juhlavaateostoksilla kiinni persoonallisuudestasi ja sijoita sellaiseen mekkoon, joka sopii tyyliisi. Jos et pidä klassisista vaatteista, jätä kotelomallinen pikkumusta suosiolla kaupan hyllylle. Jos tyylisi on todella rento, kannattaa todella juhlavat mekot unohtaa.

  1. Muista mukavuus. Kaikkein tärkeintä juhlamekon valinnassa on se, että tunnet olosi mekossa mukavaksi eikä se kiristä tai purista päällä yhtään. Vartalonmyötäisestäkin mekosta saa mukavan päällä, kun alle pukee tukevat alusvaatteet. Koska mekossa joutuu olemaan tunteja, on tärkeätä, että se päällä on helppo sekä istua että seistä.

  1. Aseta budjetti. Laadukkaan mekon saa kaupasta sadalla eurolla. Siitä kalliimmat mekot ovat yleensä laatumerkeiltä, mutta jo sadalla eurolla saa mekon, jossa laatu on kohdallaan. Sitä halvempi mekko ei välttämättä ole yhtä kestävä tai se ei ole tehty laadukkaista materiaaleista. Jos sinulla ei ole varaa kalliiseen mekkoon, voi mekkoa etsiä myös käytettynä.

  1. Monipuolisuus kannattaa pitää mielessä. Musta juhlamekko on siitä hyvä, että se sopii kaikkiin tilaisuuksiin. Siksi siihen sijoittaminen on valinta, jota et tule katumaan. Jos mekon haluaa kestävän aikaa, ei trendimekkoihin kannata sijoittaa. Sen sijaan ajattomasta materiaalista ja klassisesta leikkauksesta valmistettu mekko on monipuolinen ja se näyttää hyvältä vuosienkin päästä. Asusteita vaihtamalla mekkoon saa uuden ilmeen uudestaan ja uudestaan.

  1. Mieti, tuntuuko jo sovituskopissa omalta. Jos mekko istuu päällesi kuin toinen iho, se on sijoittamisen arvoinen. Mekko-ostoksilla kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, miltä mekko päälläsi tuntuu. Jos et malttaisi olla ottamatta sitä pois päältäsi, olet löytänyt itsellesi täydellisen mekon. Luota vaistoosi.

  1. Osta verkkokaupasta. Verkkokaupoissa on usein laajempi valikoima mekkoja kuin tavallisissa kivijalkaliikkeissä. JJ’s House myy upeita mustia juhlamekkoja, mutta myös muut verkkokaupat kannattaa vilkaista, jotta saat yleiskuvan siitä, millaisia mekkoja on saatavilla.

  1. Ota ostoksille mukaan makutuomari, joka tuntee tyylisi ja uskaltaa antaa sinulle oman mielipiteensä rohkeasti. Luotettava makutuomari näkee vartalosi ja tyylisi eri perspektiivistä kuin sinä itse ja juuri siksi makutuomarin vinkeistä on usein paljon apua. Myös kaupan ammattitaitoisilta myyjiltä voi pyytää apua, sillä he osaavat juhlapukeutumisen pienimmätkin salaisuudet.